Комітет ВР завтра розгляне проекти постанов про скасування

Комітет ВР завтра розгляне проекти постанов про скасування "мовного" закону

Укрінформ
Комітет ВР із питань регламенту та організації роботи парламенту планує вранці у вівторок, 14 травня, провести засідання для розгляду проектів постанов щодо скасування рішення Ради про ухвалення "мовного" закону. 

Про це Укрінформу повідомив секретар комітету, народний депутат від БПП Дмитро Лубінець.

“Завтра (14 травня - ред.) у нас буде засідання комітету, вранці на 9:00-9:30. На ньому ми плануємо розглянути ці постанови”, - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати від “Опозиційного блоку” зареєстрували у Верховній Раді два проекти постанови про скасування закону про функціонування української мови як державної.

Таким чином, до розгляду цих документів у сесійній залі ні спікер парламенту Андрій Парубій, ні Президент Петро Порошенко не можуть підписати цей закон.

Верховна Рада 25 квітня ухвалила Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". За його ухвалення проголосували 278 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Читайте також: Кириленко закликає Зеленського виступити на захист мовного закону

Президент Петро Порошенко пообіцяв підписати ухвалений закон про мову відразу після надходження його на підпис.

Під час Погоджувальної ради 13 травня Голова Верховної Ради Анурій Парубій доручив Регламентному комітету невідкладно розглянути постанови, які надійшли до апарату ВР, щоб 14 травня парламент зміг їх відхилити задля підписання закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-