Лінкявічус  - за посилення санкцій проти РФ через

Лінкявічус - за посилення санкцій проти РФ через "паспортизацію" Донбасу

Укрінформ
Рішення Кремля видати російські паспорти жителям окупованих територій Донбасу є грубим порушенням міжнародного законодавства, тому Євросоюз має запровадити нові санкції проти РФ.

Таку думку у понеділок в кулуарах Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Брюсселі висловив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це (видача Росією паспортів) є грубим порушенням міжнародного законодавства. Ми маємо цей так званий процес паспортизації також у Грузії, тож це трапляється не вперше. Ми погодилися – якщо щось піде не так, якщо порушення міжнародного законодавства, міжнародних зобов’язань, а також порушення Росією домовленостей з нами будуть продовжуватися, ми маємо подумати про додаткові заходи. На моє переконання, мають бути введені додаткові санкції», - зазначив Лінкявічус.

Він зауважив, що Євросоюз непокоїть та обставина, що країни-партнери відчувають тиск, інколи навіть військовий тиск, через власний вибір.

Читайте також: Україна готує декілька "сюрпризів" для РФ у відповідь на "паспортизацію" - Клімкін

«Дуже важливо захистити їхні цінності та їхні рішення. Це важливо не лише для них, але також для нас. Це наш європейський виклик. Тому що їхній успіх – це й наш успіх, і якщо їх спіткає невдача, це має сприйматися як наша невдача», - додав міністр закордонних справ Литви.

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін 24 квітня підписав указ, що дозволяє жителям окупованих територій Донбасу отримати російські паспорти у спрощеному порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-