Маємо якнайшвидше відхилити постанови, які блокують мовний закон – спікер ВР

Маємо якнайшвидше відхилити постанови, які блокують мовний закон – спікер ВР

Укрінформ
Верховна Рада планує у вівторок розглянути проекти постанов, які передбачають скасування рішення про ухвалення Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Про це повідомив Голова ВР під час засідання Погоджувальної ради у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я переконаний, нам треба невідкладно, чимшвидше відхилити постанови, які блокують підписання закону для того, щоб я, як Голова Верховної Ради, підписав Закон про функціонування української мови. Тому я звертаюся до Регламентного комітету з проханням і зверненням невідкладно розглянути усі постанови, які надійшли до апарату Верховної Ради, щоб ми завтра змогли невідкладно відхилити всі ці постанови і відповідно мати можливість підписати цей історичний закон",- зазначив Парубій.

Фракція "Блок Петра Порошенка" також наполягає, щоб Верховна Рада розглянула проекти постанов, які блокують підписання закону "Про функціонування української мови як державної".

"Очевидно, що саме українська мова є надійним захистом в інформаційній війні, розв'язаній Росією. Фактично йдеться про зміцнення національної безпеки в період гібридних атак ворога", - наголосив голова фракції БПП Артур Герасимов.

Читайте також: Кириленко закликає Зеленського виступити на захист мовного закону

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати від “Опозиційного блоку” зареєстрували у Верховній Раді два проекти постанови про скасування закону про функціонування української мови як державної.

Таким чином, до розгляду цих документів у сесійній залі ні спікер парламенту Андрій Парубій, ні Президент Петро Порошенко не можуть підписати цей закон.

25 квітня Верховна Рада ухвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". За його ухвалення проголосували 278 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Президент України Петро Порошенко пообіцяв підписати ухвалений закон про мову відразу після надходження його на підпис.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-