Луценко не згодна з забороною суду виступати на Погоджувальній раді

Луценко не згодна з забороною суду виступати на Погоджувальній раді

Документ
Укрінформ
Представник Президента у ВР Ірина Луценко заявила, що не погоджується з рішенням Окружного адмінсуду Києва, який визнав протиправними дії спікера з надання їй слова для виступу на засіданнях Погоджувальної ради.

Про це вона написала у на своїй Facebook.

"Ми не погоджуємося з рішенням суду. Наша позиція базується на наступному: Ч.4 ст. 73 Регламенту ВРУ визначено право народних депутатів бути присутніми на засіданнях Погоджувальної ради, брати участь у обговоренні, вносити пропозиції щодо розкладу пленарних засідань", - зазначила Луценко.

За словами політика, вона може брати участь у засіданнях Погоджувальної ради і обговореннях і як народний депутат, і як представник глави держави.

"З огляду на правову природу повноважень як народного депутата України, так і представника глави держави у ВРУ, ці повноваження є взаємодоповненням, оскільки спрямовані на забезпечення представництва українського народу", - вважає Луценко.

Читайте також: Ірина Луценко вважає, що перебіжчиків із БПП до Зеленського буде небагато

Вона зазначила, що зважаючи на функціональне призначення Погоджувальної ради, її робота має організовуватися у спосіб, орієнтований на максимально результативне та конструктивне формування актуального порядку денного роботи парламенту. "Повноваження Голови ВРУ щодо ведення засідань Погоджувальної ради є дискреційними, оскільки регламент ВРУ не визначає порядок її проведення", - підкреслила народний депутат.

Як повідомляв Укрінформ, суд визнав протиправними дії Голови Верховної Ради Андрія Парубія щодо надання на засіданнях погоджувальної ради слова для виступу представнику Президента Ірині Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-