Суд просять заборонити Парубію підписувати закон про мову

Суд просять заборонити Парубію підписувати закон про мову

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва отримав заяву про забезпечення позову до Голови Верховної Ради Андрія Парубія щодо заборони підписувати закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Про це інформує прес-служба суду.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла заява про забезпечення позову від ГО "Інститут правової політики та соціального захисту імені Ірини Бережної" до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія щодо заборони підписувати ЗУ "Про забезпечення функціонування української мови як державної", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що позивач просить суд у порядку забезпечення адміністративного позову заборонити спікеру та будь-кому з народних депутатів і працівників Апарату ВР вчиняти будь-які дії, спрямовані на підписання "мовного" закону, направлення його на підпис Президентові та подальше офіційне опублікування.

Наразі судом вирішується питання щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову до подання відповідного позову до ОАСК.

У суді зазначають, що згідно з ч.2 ст. 150 Кодексу адміністративного судочинства забезпечення позову допускається як до пред’явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи.

Як повідомляв Укрінформ, 25 квітня Верховна Рада ухвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Читайте також: Жодні постанови не зупинять підписання закону про мову — Парубій

Президент Петро Порошенко пообіцяв підписати закон відразу після надходження його на підпис.

Того ж дня народні депутати від "Опозиційного блоку" зареєстрували у Верховній Раді два проекти постанови про скасування закону про функціонування української мови як державної.

Згідно з регламентом Голова Верховної Ради не може підписати закон доти, доки парламент не проголосує ці проекти постанов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-