МЗС розцінює ротацію посла Йованович як плановий процес

МЗС розцінює ротацію посла Йованович як плановий процес

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України розцінюють ротацію посла США Марі Йованович як плановий процес, який відбувається за правилами американської дипломатії.

Про це заявила на брифінгу в середу речниця МЗС Катерина Зеленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми отримали від Держдепартаменту США повідомлення про завершення місії посла Марі Йованович в Україні. Ми сприймаємо ротацію глави диппредставництва США в Україні як плановий процес, який відбувається відповідно до правил, що існують в американській дипломатії", - сказала Зеленко.

Вона додала, що останні роки були дуже плідними в українсько-американських відносинах, а США у складний для України час вкотре підтвердили репутацію надійного друга і стратегічного партнера нашої країни.

Читайте також: У Конгресі США закликають Білий дім скасувати рішення щодо Йованович

"Ми цінуємо вагомий внесок посла Марі Йованович у зміцнення українсько-американських відносин і бажаємо подальших професійних звершень і, звичайно, сподіваємося, що такою ж успішною буде праця з її наступником у Києві", - зазначила речниця МЗС.

Стосовно запиту на агреман і наступника Йованович, Зеленко зауважила, що призначення послів є в першу чергу прерогативою американської сторони, тому буде правильним, якщо ми почуємо про це з вуст офіційного представника Держдепартаменту.

У понеділок Державний департамент США у відповідь на журналістський запит Укрінформу підтвердив, що посол США в Україні Марія Йованович завершує свою трирічну каденцію. При цьому, у відомстві назвали це рішення запланованим раніше й таким, що узгоджується з процесом передачі президентської влади в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-