"Нормандська" зустріч не залежить від дати інавгурації Зеленського - Клімкін

Укрінформ
Дата можливої "нормандської" зустрічі залежить від того, яку подальшу тактику щодо України обере Росія, а не від дати інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час спілкування з журналістами, відповідаючи на запитання, чи може інавгурація новообраного президента 19 травня пришвидшити досягнення домовленостей щодо дати можливої зустрічі в "нормандському форматі", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Визначення дати інавгурації залежить від нашого парламенту, і він має визначити цю дату, а потім ми будемо дивитися щодо можливої взаємодії у "нормандському форматі". Незалежно від дати інавгурації, звичайно, дуже тісний контакт з нашими друзями є, питання тільки в тому, яким чином Росія далі буде вибирати тактику", - сказав Клімкін.

У цьому контексті він укотре наголосив, що Росія у відносинах з Україною наразі свідомо намагається піднімати ставки, свідченням чого є заборона експорту до України російського вугілля, нафти і нафтопродуктів, а також ганебне рішення про спрощену видачу російських паспортів жителям ОРДЛО та Криму. Клімкін також констатував, що Росія не йде на плідні дискусії з партнерами стосовно звільнення українських політичних в'язнів і військовополонених.

Читайте також: Клімкін запропонує Зеленському свою відставку, але готовий співпрацювати

"Вона намагається щось обіцяти, але не каже нічого конкретного, знову ж таки, очікуючи передачі влади (в Україні - ред.) і намагаючись використати їх як розмінну карту", - акцентував міністр.

Стосовно можливої "нормандської" зустрічі він зазначив, що станом на сьогодні жодних конкретних дат для зустрічей у цьому форматі на будь-якому рівні поки що не визначено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-