Геращенко: Першим викликом для новообраної команди стане червень

Геращенко: Першим викликом для новообраної команди стане червень

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час зустрічі з керівництвом парламенту та депутатських фракцій новообраного президента Володимира Зеленського поінформувала його про нюанси мінського процесу та виклики, які стоять перед ним у сфері міжнародних відносин.

Про це Геращенко розповіла на своїй сторінці у Facebook.

"Під час зустрічі колеги з інших фракцій піднімали питання ставлення новообраного президента до виборчої системи (мажоритарка чи списки), можливостей розпуску парламенту, законів про імпічмент і ТСК, інше. Я зосередилася на ключовій для мене темі зовнішньої політики і зовнішньої агресії РФ проти України. Наголосила, що вже першим викликом для новообраної команди стане червень, коли в ЄС будуть дискусії щодо продовження санкцій і важливо добитися їх пролонгації", - написала Геращенко.

Вона при цьому зауважила, що Петро Порошенко докладав для пролонгації санкцій багато дипломатичних зусиль.

"Також поінформувала про певні нюанси мінських перемовин, які знаходяться в стагнації через деструктивну позицію РФ. Розповіла про зусилля по звільненню заручників і інші гуманітарні та безпекові аспекти, про те, що в ВР існує неформальна Мінська платформа, дискусійний майданчик, який дозволяє знайомити депутатів з ходом переговорів і мирними ініціативами", - зазначила перший віце-спікер.

Читайте також: Рада 14 травня проголосує за постанову з датою інавгурації — Геращенко

За її словами, 16 травня відбудеться чергове засідання мінської платформи в ВР, де Геращенко планує підвести певний підсумок своєї роботи для колег - як Уповноваженої Президента Порошенка по мирному врегулюванню і як учасниці гуманітарної групи.

"Запросила експертів з зовнішньої політики новообраного президента на цю зустріч, аби поділитися певними думками щодо мінського процесу", - додала Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Верховній Раді збиралися голови парламентських фракцій, народні депутати на зустріч з Головою ВР Андрієм Парубієм та новообраним президентом Володимиром Зеленським, щоб обговорити проведення інавгурації.

У вівторок, 30 квітня, ЦВК оголосила офіційні результати другого туру виборів президента України. Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів і обраний на пост Президента України.

3 травня результати виборів були опубліковані в офіційних виданнях Верховної Ради "Голос України" та Кабміну "Урядовий кур'єр".

Саме з цього моменту відраховуються 30 днів для інавгурації новообраного президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-