У МЗС закликали Чехію підтримати секторальні санкції проти Росії за

У МЗС закликали Чехію підтримати секторальні санкції проти Росії за "паспортизацію"

Фото
Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар закликав Чехію підтримати розширення секторальних санкцій та посилення міжнародного тиску на РФ у відповідь на незаконне рішення про видачу російських паспортів громадянам України.
Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Чеській Республіці за результатами зустрічей Боднара з чеськими урядовцями та парламентарями у ході робочого візиту, який розпочався 2 травня.

"Заступник міністра привернув увагу представників уряду і парламенту Чехії до чергового грубого порушення Росією норм міжнародного права і державного суверенітету України – незаконного рішення про видачу російських паспортів громадянам України. Він закликав Чеську Республіку підтримати у відповідь на агресивні дії Росії розширення проти неї секторальних санкцій та посилення міжнародного тиску з метою повернення Кремля у русло міжнародного права", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у прес-службі, у перший день перебування у Празі Боднар зустрівся з Держсекретарем з європейських справ уряду Чеської Республіки Міленою Грдінковою. На зустрічі було обговорено широкий спектр українсько-чеських двосторонніх відносин та їх перспективи після президентських виборів в Україні й наступних виборів до Європейського парламенту, зокрема, в частині розширення політичного діалогу високого рівня, європейської інтеграції України та співпраці в рамках ініціативи ЄС “Східне партнерство”.

Читайте також: Країни колишнього "східного блоку" святкують 15-ту річницю приєднання до ЄС

"Відбувся обмін думками щодо шляхів активізації торговельно-економічного співробітництва між двома країнами, а також можливості здійснення візиту в Україну Прем’єр-міністра Чехії А.Бабіша", - зазначили у посольстві.

Фото: czechia.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-