"Паспортизацією" Росія хоче вбити клин між владою України та людьми – США в ОБСЄ

Укрінформ
Рішення Кремля про спрощення процедури видачі російських паспортів жителям ОРДЛО має на меті вбити клин між громадянами та урядом України та є черговою спробою підірвати суверенітет України над Кримом і Донбасом.

На цьому наголосив виконувач обов'язків заступника голови місії США при ОБСЄ Грегорі Макріс під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати засуджують надзвичайно провокаційне рішення президента Путіна від 24 квітня щодо спрощеної процедури надання громадянства українським громадянам, які проживають на контрольованій Росією східній частині України. 1 травня Росія заявила, що також полегшить процедуру отримання громадянства для народжених в Криму українців, які залишили (півострів) до російської окупації. Росія також заявляла про примусове запровадження російського громадянства для жителів півострова. Ці дії є спробою вбити клин між українськими громадянами та їхнім урядом", - заявив Макріс.

Читайте також: Росія роздає свої паспорти військовим в “Л/ДНР”

Американський дипломат наголосив, що ці дії Кремля також створюють "серйозну перешкоду для імплементації Мінських угод і реінтеграції Донбасу та є ще однією спробою Росії підірвати суверенітет України над Кримом і Донбасом".

"Ці останні провокації з боку Росії відбулися через декілька днів після того, як український народ переважною більшістю обрав Володимира Зеленського наступним президентом України. Новообраний президент Зеленський неодноразово висловлював готовність до контактів з Росією з метою виконання Мінських угод і припинення конфлікту на Сході України. Тепер Росія має вирішити, чи вона хоче посилити напруженість, чи ж добитися миру", - заявив Макріс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-