Росія планує запустити фейк, що Апаршин є “агентом КДБ/ФСБ” - Гриценко

Росія планує запустити фейк, що Апаршин є “агентом КДБ/ФСБ” - Гриценко

Укрінформ
Лідер "Громадянської позиції" та колишній кандидат у президенти Анатолій Гриценко заявив, що Росія планує запустити фейки про радника новообраного президента Володимира Зеленського Івана Апаршина - нібито останній є "агентом КДБ/ФСБ".

Про це Гриценко у четвер повідомив у Facebook.

"Москва готує ще одну провокацію. Варто було мені зустрітися з Володимиром Зеленським, порадити йому професіоналів у ключових сферах, як одразу ж Москва надіслала "вітання": рішенням Басманного суду Росія мене заочно заарештувала і оголошує в міжнародний розшук за статтею "заклики до тероризму". Варто було Зеленському скористатися порадою і залучити професіонала в сфері оборони Івана Апаршина, як та сама Москва підготувала схожу провокацію, тепер уже проти Апаршина: за моїми даними, Росія планує запустити через свої ЗМІ фейк, нібито Апаршин є "агентом КДБ/ФСБ", - зазначив Гриценко.

За його словами, причиною цього є те, що "Москва аж ніяк не хоче бачити професіоналів поряд з новообраним президентом України".

Читайте також: Апаршин заявив, що Донбас можна повернути за п'ять років

Як повідомляв Укрінформ, Іван Апаршин – експерт із безпеки та оборони. Саме його кандидатуру називав як претендента на посаду міністра оборони у разі своєї перемоги екс-кандидат у президенти Анатолій Гриценко. За словами Зеленського, саме Гриценко і порекомендував йому цього фахівця. Апаршин – полковник запасу, колишній директор Департаменту воєнної політики та головний інспектор Міноборони, а також – екс-начальник Управління оборонної та безпекової політики Секретаріату Кабінету міністрів. Пік його кар’єри припав на урядування Миколи Азарова і на період активного скорочення чисельності української армії.

Раніше радник новообраного президента Володимира Зеленського з питань національної оборони і безпеки Іван Апаршин заявив, що повернення Донбасу під контроль України може зайняти п'ять років.

Також він стверджував, що всі причетні до корупційних схем в оборонній промисловості, а також винні у здачі Криму та найкривавіших епізодах війни на сході України будуть притягнуті до відповідальності.

30 квітня Центральна виборча комісія оголосила офіційні результати чергових виборів президента України, новим главою держави обрано Володимира Зеленського. За результатами другого туру, за нього проголосували 73,22% українських виборців, або 13 млн 541 тисяча 528 громадян. Петра Порошенка підтримали 24,45 % виборців, або 4 млн 522 тисячі 450 громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-