У Зеленського проведуть аудит повноважень президента

У Зеленського проведуть аудит повноважень президента

Укрінформ
У команді новообраного Президента України Володимира Зеленського анонсують ревізію і аудит президентських повноважень для розуміння того, що Зеленський може запропонувати суспільству після інавгурації.

Про це розповів головний юрист виборчого штабу Володимира Зеленського та його довірена особа Вадим Галайчук у ефірі телеканалу ZIK, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Президент призначає досить багато членів різних агенцій та урядових інституцій, які насправді не визначені в Конституції. Ми поки що не говоримо про зміни до Конституції, але ми говоримо про активну ревізію, аудит повноважень, функціоналу, який є у Президента, для того, щоб чітко розуміти, що саме може запропонувати Володимир Зеленський суспільству після інавгурації», – сказав Галайчук.

Читайте також: Команда Зеленського готує "фішки" до інавгурації

Він зазначив, що Зеленський почав роботу з формування порядку денного країни після ухвалення рішення балотуватися на пост Президента. Галайчук додав, що ще будучи кандидатом у президенти у своїй програмі Зеленський показав бачення країни, але воно має бути конкретизоване в перших кроках, указах, законопроектах.

“Звичайно, робота в цьому плані ведеться. Я не маю повноважень озвучувати те, що на сьогоднішній день вже зроблено, я не можу говорити про те, що такий-то указ буде першим-другим-третім, це все-таки прерогатива самого Володимира Олександровича. І так, ми чекаємо дати інавгурації як дати, коли можна буде про це говорити”, - сказав Галайчук.

Водночас він підкреслив, що основні речі були задекларовані досить чітко – незворотність курсу України в ЄС, НАТО, незмінна позиція стосовно того, що Росія окупувала території України і має піти, незмінність позиції суворого дотримання президентом Конституції, законів України і невтручання в ті сфери, у які йому втручатися не належить.

Галайчук наголосив, що команда Зеленського сповідує ідеологію якнайменшого втручання, наприклад, у питання тарифів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-