Кривонос повідомив про плани ліквідації

Кривонос повідомив про плани ліквідації "Укроборонпрому"

Укрінформ
Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос анонсував плани ліквідації держконцерну "Укроборонпром" і створення замість нього нового державного органу.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"Замість держконцерну  "Укроборонпром" буде створений окремий державний орган з розширеними повноваженнями, якому будуть підпорядковані підприємства-учасники концерну", - розповів Кривонос в інтерв'ю в ефірі "5 каналу" 27 квітня.

Заступник секретаря РНБО впевнений, що реформа системи управління ОПК дозволить значно знизити корупційні ризики, а фірми-"прокладки" ліквідують.

За його словами, нещодавно відбулося засідання круглого столу під головуванням Секретаря РНБО України Турчинова за участю народних депутатів і фахівців оборонного сектору, під час якого було обговорено законопроект, що передбачає позбавлення «Укроборонпрому» невластивих йому функцій державного управління.

Читайте також: Міжнародний аудит Укроборонпрому може обійтися близько у $5 мільйонів

Кривонос зазначив, що новий законопроект передбачає істотне підвищення рівня прозорості державного оборонного замовлення.

Кривонос нагадав, що «Укроборонпром» був створений за ініціативою Януковича «для простішого контролю за всіма фінансовими потоками, що йшли через підприємства ОПК». Тому, за словами заступника Секретаря РНБО України, мета внесеного на розгляд парламенту законопроекту - «знищення старої системи управління в «Укроборонпромі», водночас, самі підприємства, які здатні ефективно та прозоро працювати, - залишаться.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді зареєстрували законопроект, яким пропонується ліквідувати Державний концерн «Укроборонпром» та визначити повноваження центрального органу виконавчої влади, що забезпечуватиме формування та реалізацію державної військово-промислової політики. Авторами законопроекту “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запровадження принципів прозорості та публічності у сфері формування та реалізації державної військово-промислової політики” є Сергій Пашинський, Іван Вінник, Тетяна Чорновол, Вадим Кривенко, Андрій Левус, Андрій Тетерук та Юрій Береза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-