Україна потребує сильної президентської вертикалі за французькою моделлю - Геращенко

Україна потребує сильної президентської вертикалі за французькою моделлю - Геращенко

Укрінформ
В Україні має бути сильна президентська вертикаль, особливо в часи, коли країна веде бойові дії, відстоюючи свою незалежність та територіальну цілісність.
Про це на своїй сторінці у Facebook заявила перший віце-спікер Ірина Геращенко.

"Парламентська модель в умовах партійної неструктурованості суспільства, коли в нас зареєстровано понад 300 партій, й вони або лідерського типу, або є чисто передвиборчими проектами й віддають парламент на відкуп власникам партій - не ідеальна для України, а навіть небезпечна. В українських реаліях це буде парламентська «республіка» 5 акціонерів країни, я проти цього", - заявила Геращенко.

Вона наголосила, що парламент або активно співпрацює з президентом-демократом і підтримує його реформаторські ініціативи, як це було попередні 5 років, або ж там формується сильна опозиція, яка протистоїть багатьом неприпустимим речам (як у 2002-2004 і 2010-2013).

"Тому варіант, коли президент (незалежно від прізвища) змушений співпрацювати з парламентом і шукати компроміс - правильний, ВР включає чимало запобіжників. Водночас саме глава держави має відповідати за зовнішню політику і безпеку, як це й визначено в Конституції України", - зазначила перший віце-спікер.

Читайте також: Геращенко називає провокацією блокування "мовного" закону

Геращенко уточнила, що висловлює свою особисту позицію, яку не змінювала протягом 20 років. На її думку, Україна потребує сильної президентської вертикалі за французькою моделлю. До того ж, у часи, коли в країні тривають воєнні дії, Україна потребує сильного головнокомандувача.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-