Порошенко подякував Європі та США за позицію щодо російських паспортів для

Порошенко подякував Європі та США за позицію щодо російських паспортів для "Л/ДНР"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав демонстрацію єдності і солідарності з Україною під час засідання Ради Безпеки ООН, скликаного у зв’язку з російською паспортизацією українського Донбасу.

Про це він написав у Facebook.

“Вітаю потужну демонстрацію єдності і солідарності з Україною під час засідання Ради Безпеки ООН, невідкладно скликаного нами сьогодні у зв’язку з російською паспортизацією українського Донбасу”, - йдеться у повідомленні.

Порошенко висловив слова вдячності “нашим друзям, передусім США, а також Німеччині та Франції як партнерам по Нормандському формату, заяві групи ЄС8 перед засіданням, за чітку позицію і однозначну оцінку щодо незаконності та провокаційної сутності відповідного рішення РФ щодо роздачі паспортів.”

Окрім того, Президент зазначив, що російська паспортизація - не є гуманітарною, “як викручується російська пропаганда, адже сама Москва і створює нелюдські умови для життя наших громадян під окупацією”.

“Рішення про паспортизацію не має нічого спільного з мирним процесом! Воно суперечить Мінським домовленостям - і за буквою, і за духом! Воно спрямоване на легалізацію присутності російських військ на окупованій частині нашої держави”, - додав Глава держави.

Він зауважив, що найбільш дієвий спосіб протидії - це подальше посилення секторальних та економічних санкцій проти Росії та розгортання миротворчої місії на окупованому Донбасі під мандатом ООН.

“Донбас - це Україна, а мешканці Донбасу - українці. Переможемо лише разом!” - резюмував Порошенко.

Читайте також: Росія могла обрати курс миру, натомість роздмухує конфлікт — Штати в ООН

Як повідомляв Укрінформ, в середу президент РФ Володимир Путін підписав указ "Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку". У документі йдеться, що мешканці окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

У цьому зв'язку Рада Безпеки ООН на звернення України в четвер провела обговорення щодо рішення Кремля про видачу російських паспортів в окупованих частинах Донецької та Луганської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-