МЗС Британії засудило рішення Путіна щодо паспортів РФ на Донбасі

МЗС Британії засудило рішення Путіна щодо паспортів РФ на Донбасі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Великої Британії засуджує рішення президента РФ Володимира Путіна підписати указ про видачу російських паспортів мешканцям окупованих територій Донбасу за спрощеною процедурою.

Про це йдеться у заяві речника відомства, яка оприлюднена на сайті британського уряду.

“Велика Британія засуджує рішення президента Путіна підписати указ, який спрощує видачу російських паспортів українським громадянам, які живуть на непідконтрольних уряду територіях на Сході України”, - заявив речник МЗС.

Читайте також: У Раді Європи негативно оцінили рішення Путіна видавати паспорти РФ на Донбасі

Він додав, що цей крок Кремля вписується в російську поведінку, яка має на меті погрожувати безпеці України та підривати її територіальну цілісність.

За словами речника, Москва має зосередити зусилля на виконанні Мінських домовленостей замість створення нових перешкод на шляху реінтеграції цих територій в Україну.

“Російські чиновники намагаються виправдати це рішення (про паспорти — ред.) наводячи гуманітарні причини. Однак, ці громади, які вони (росіяни — ред.) нібито підтримують, страждають від наслідків конфлікту, розпочатого та розпаленого Росією та її проксі-групами. Замість того щоб створювати подальші перешкоди реінтеграції цих громад в Україну, Росія повинна сфокусувати свою увагу на виконанні Мінських домовленостей, включаючи зобов'язання щодо забезпечення доступу, доставлення, збереження та видачі гуманітарної допомоги”, - додав він.

Читайте також: Франція засудила рішення Кремля щодо “паспортизації” окупованого Донбасу

Речник британського відомства підкреслив, що Лондон продовжить співпрацювати з його міжнародними партнерами у вирішенні гуманітарної ситуації на Сході України.

Він зауважив, що Британія збільшила фіндопомогу на 2,8 мільйона фунтів стерлінгів для гуманітарної підтримки України, а також виділила додаткові 3,5 мільйони фунтів стерлінгів, зокрема, на підтримку населення, яке постраждало від конфлікту.

Раніше надзвичайний і повноважний посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф назвала указ президента РФ Володимира Путіна про видачу російських паспортів мешканцям окупованих територій Донбасу за спрощеною процедурою черговою спробою дестабілізації України.

Читайте також: Єльченко про “паспортизацію” Донбасу: Стурбованості та засуджень недостатньо

Як повідомляв Укрінформ, у середу президент РФ Володимир Путін затвердив указ "Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про приймання у громадянство Російської Федерації у спрощеному порядку".

У документі зазначається, що мешканці окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-