Труба назвав дату завершення роботи ради громадського контролю при ДБР

Труба назвав дату завершення роботи ради громадського контролю при ДБР

Укрінформ
Рада громадського контролю при Державному бюро розслідувань (ДБР) припиняє роботу, а новий склад не може бути сформований через те, що суд заблокував конкурс.
Про це директор ДБР Роман Труба заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"27 квітня цього року при ДБР не буде ради громадського контролю, адже чинний склад втрачає свої повноваження 26 квітня ", - сказав Труба.

За його словами, сформувати новий склад неможливо, бо один із чинних членів ради громадського контролю подав позов до Окружного адміністративного суду Києва. Суд заборонив проведення конкурсу з обрання нового складу ради. Нині юристи бюро готують апеляцію.

Труба планує продовжувати співпрацю з усіма представниками громадськості. "43 кандидата, які подали документи стали заручниками цієї ситуації ", - підкреслив керіник бюро.

Як повідомляв Укрінформ, Держбюро розслідувань 16 квітня оголосило, що на виконання рішення Окружного адміністративного суду Києва скасоване інтернет-голосування за кандидатів до Ради громадського контролю, що мало розпочатися 18 квітня.

За словами директора ДБР Романа труби, для участі в конкурсі до нової РГК при Державному бюро розслідувань подали документи 54 представники громадських організацій. З них 43 кандидати були допущені до участі в ньому.

Тоді Труба заявив, що, якби не рішення суду, вже 18 квітня 15 осіб з числа цих кандидатів могли б стати членами нової РГК при Державному бюро розслідувань.

Позов до суду про визнання протиправною та нечинною Постанову Кабінету міністрів України від 13 березня 2019 року про внесення змін до Положення про Раду громадського контролю та Порядку її формування подав чинний член РГК. Оскаржувана постанова мала змінити правила конкурсу з обрання членів РГК при ДБР — їх мали обирати через інтернет-голосування, а не рішенням установчих зборів.

Читайте також: Труба заявляє про чотири позови проти нього

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за цим позовом та 12 квітня заборонив ДБР проводити та визначати результати конкурсу з обрання нового складу РГК. Підготовче засідання у справі призначено на 23 травня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-