Депутати не братимуться у четвер за реформування парламенту

Депутати не братимуться у четвер за реформування парламенту

Укрінформ
Верховна Рада не розглядатиме у четвер два законопроекти, які передбачають реформування парламенту.
Під час рейтингового голосування документи не знайшли підтримки у залі, а тому Голова ВР Андрій Парубій вирішив не ставити їх на розгляд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Оскільки немає голосів (їх кількість при рейтинговому голосуванні не перевищувала 167 - ред.), то я не буду ризикувати цими важливими законами, бо є ризик їх провалити. Усім дякую за підтримку. Сьогодні будемо зустрічатися з паном Коксом (колишній президент Європейського парламенту Пет Кокс, який очолює місію зі співпраці щодо реформи парламенту - ред.) - і хай голови фракцій відповідають за кожну зі своїх позицій", - резюмував Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, 5 квітня 2018 року Верховна Рада ухвалила за основу законопроекти №7550 та №6256, що стосуються реформування парламенту в контексті діяльності комітетів.

Зокрема перший документ передбачає, що у Верховній Раді дев’ятого скликання розподіл посад голів комітетів, перших заступників, заступників голів, секретарів та членів комітетів має здійснюватися пропорційно на основі пропозицій депутатських фракцій залежно від їх кількісного складу за методом бельгійського математика Віктора д’Ондта.

Читайте також: Рада ухвалила зміни до закону про збереження лісів

Друга законодавча ініціатива має на меті оптимізувати роботу парламентських комітетів, яких має бути не більше 20, а також чітко співвіднести предмети їх відання зі сферами діяльності профільних міністерств, аби налагодити їхню дієву співпрацю для вироблення спільного бачення та впровадження суспільно важливих реформ держави у відповідних галузях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-