Росія хоче ескалації на Донбасі - Євросоюз

Росія хоче ескалації на Донбасі - Євросоюз

Заява
Укрінформ
Рішення президента РФ Володимира Путіна про спрощення процедури отримання російських паспортів жителями окупованих районах Донецької та Луганської областей є ще однією атакою Росії на суверенітет України.
Про це йдеться у заяві речника ЄС, яка оприлюднена на сайті Служби зовнішніх дій ЄС.

"Час для такого рішення відразу після президентських виборів в Україні, які продемонстрували потужну відданість України демократії та верховенству права, свідчить про намір Росії до подальшої дестабілізації України та ескалації конфлікту”, - наголошується в заяві.

В ЄС очікують, що Росія утримається від дій, які суперечать Мінським домовленостям та ускладнюють повну реінтеграцію регіонів, які не контролюються урядом, в Україну. Як підкреслили в Євросоюзі, всі сторони мають повною мірою виконувати зобов’язання відповідно Мінських угод.

“Європейський Союз залишається непорушним у підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України", - йдеться у документі.

Читайте також: Російські паспорти на Донбасі: Берлін і Париж засуджують путінський указ

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 квітня підписав указ про спрощення процедури отримання російських паспортів жителями окупованих районів Донецької і Луганської областей.

Україна та багато демократичних країн світу засудили це рішення Кремля.

Також 25 квітня відбудеться засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях Донбасу через указ Путіна про видачу російських паспортів жителям цих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-