Як голосували депутати за “мовний” закон

Як голосували депутати за “мовний” закон

Таблиця
Укрінформ
Проти ухвалення законопроекту “Про забезпечення функціонування української мови як державної” проголосували члени фракції “Опозиційний блок”, двоє - з “Відродження” та частина позафракційних.

Відповідні дані опубліковані на сайті Верховної Ради України.

Згідно з даними, із 38 депутатів фракції “Опозиційний блок” проти мовного закону проголосував 31 народний депутат.

Окрім того, з депутатської групи “Відродження” “проти” проголосували народні депутати Антон Кіссе та Василь Гуляєв, а також утрималися Валерій Писаренко та Артем Ільюк.

Водночас, серед позафракційних народних депутатів, які проголосували “проти”, 5 народних депутатів, а саме: Юрій Бойко, Сергій Дунаєв, Юлій Іоффе, Сергій Льовочкін та Євгеній Мураєв.

Також утрималися від голосування позафракційні народні депутати Яків Безбах, Віктор та Іван Балоги.

У фракції “Блок Петра Порошенка” утрималися від голосування два народні депутати: Давид Макар’ян та Григорій Тіміш, а не голосували Олексій Гончаренко, Олександр Грановський, Аркадій Корнацький та Петро Сабашук.

Читайте також: Рада ухвалила зміни до "протимінного" закону

Також зазначається, що відсутній під час голосування був і народний депутат “БПП” Сергій Лещенко, проте його колега з фракції Тетяна Чорновол у Facebook повідомила, що Лещенко був у сесійній залі, про що свідчить світлина, яку вона опублікувала.

Загалом закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної" підтримали 278 народних депутатів. “Проти” проголосували 38, утрималися — 7, не голосували - 25.

У розрізі фракцій та депутатських груп, із “БПП” законопроект підтримали 106 народних депутатів із 135, із “Народного фронту” - 66 із 80, із “Опозиційного блоку” - жодного голосу “за”, із фракції “Самопоміч” підтримали 21 народний депутат із 25, із депутатської групи “Відродження” - 4 голоси “за” із 24 народних депутатів, із фракції “Батьківщина” - 16 із 20 народних депутатів, із депутатської групи “Воля народу”законопроект підтримали 7 депутатів із 19.

У повному складі мовний закон підтримала фракція “Радикальна партія Олега Ляшка” - 21 із 21.

Із 61 позафракційних народних депутатів "за" проголосували 37.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-