У МЗС закликають Німеччину тиснути на РФ для повернення її у правове поле

У МЗС закликають Німеччину тиснути на РФ для повернення її у правове поле

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок закликав німецьких депутатів посилити політичний та економічний тиск на Кремль з метою повернення Росії у міжнародне правове поле.

Про це дипломат заявив під час зустрічі з членами Комітету у закордонних справах Бундестагу, депутатами фракції Вільної демократичної партії Ренатою Альт та Франком Мюллером-Розентріттом, повідомляє прес-служба МЗС

"Під час зустрічі окремо було обговорено питання російської агресії проти України. Наголошувалося, що повага до міжнародного права і надалі повинна залишатися ключовим фактором міждержавних взаємовідносин. Єгор Божок закликав німецьких депутатів посилити політичний та економічний тиск на Кремль з метою повернення Росії у міжнародне правове поле", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у прес-службі, у ході переговорів була констатована важливість поглиблення взаємодії з метою протидії гібридним загрозам з боку Росії, що мають на меті дестабілізацію демократичного устрою в Європі.

На прохання німецької делегації Божок поінформував про актуальну безпекову ситуацію на Донбасі, спричинену російською агресією, та детально ознайомив співрозмовників з позицією України щодо дипломатичного врегулювання конфлікту із залученням міжнародної миротворчої місії за мандатом РБ ООН.

Читайте також: Держдеп США: указ Путіна це провокація та замах на суверенітет України

Заступник міністра відзначив, що курс України на європейську та євроатлантичну інтеграцію залишається незмінним, а практична допомога німецьких партнерів для його реалізації є надзвичайно цінною.

"Підтримка та допомога Німеччини Україні у збереженні територіальної цілісності й суверенітету, а також у здійсненні системних реформ є дуже важливою", - наголосив Божок.

Німецькі політики дали високу оцінку демократичному характеру виборів Президента України й зазначили, що наша держава вкотре довела прихильність демократії та європейським цінностям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-