Відповідальність за порушення

Відповідальність за порушення "мовного" закону поставили на паузу

Укрінформ
Голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький пояснив, що передбачає ухвалений Радою закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».
Про це він сказав у своєму виступі з трибуни парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми на три роки перенесли введення адміністративної відповідальності за порушення закону. А за цей час у всіх регіонах буде створено центри з вивчення української мови, будуть запроваджені державні програми підтримки освіти українською мовою», - сказав Княжицький.

При цьому він наголосив, що закон жодним чином не принижує національні меншини, а передбачає, що за півроку буде ухвалено законодавство про захист мов корінних народів і національних меншин.

Також він уточнив, що закон про мову передбачає введення її використання в армії, але «не вводить жодних санкцій чи адміністративних покарань, тому що військові уже хочуть знати українську мову і спілкуватися нею».

Читайте також: Княжицький пообіцяв закон про мови нацменшин за півроку

Водночас він додав, що комітет підготував текст закону з урахуванням опрацьованих поправок, які на доручення Голови Верховної Ради були додатково розглянуті на робочій нараді.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". За його ухвалення проголосували 278 народних депутатів при мінімально необхідних 226-ти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-