Сайдік про

Сайдік про "російські паспорти": Треба дотримуватися Мінських угод

Укрінформ
Спецпредставник голови ОБСЄ в Україні Мартін Сайдік, коментуючи рішення Кремля про видачу паспортів РФ громадянам України на окупованих територіях Донбасу, наголосив на необхідності дотримання "букви та духу Мінських домовленостей".

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили в Офісі спецпредставника голови ОБСЄ в Україні.

"Як ви знаєте, я завжди дотримувався букви та духу Мінських домовленостей, які ґрунтуються на ідеях суверенітету та територіальної цілісності України", - цитує офіс коментар Сайдіка щодо відповідного указу Путіна.

Читайте також: Волкер прокоментував рішення Кремля “паспортизувати” мешканців Донбасу

Як повідомлялося, Путін підписав указ, згідно з яким жителі окупованих Росією районів Донецької і Луганської областей мають право звернутися із заявами про прийом у громадянство РФ за спрощеною процедурою.

Президент України Петро Порошенко заявив, цей указ Путіна – "чергове безпрецедентне втручання Росії у внутрішні справи незалежної держави, брутальне порушення суверенітету, територіальної цілісності й незалежності України, повне зневаження своїх зобов'язань у рамках Мінських домовленостей".

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер також заявив, що це рішення "є дуже провокативним", воно "підриває зусилля із втілення Мінських домовленостей та повернення Донбасу під контроль України”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-