Генсек ООН бачив повідомлення про російські паспорти для “Л/ДНР” — речник

Генсек ООН бачив повідомлення про російські паспорти для “Л/ДНР” — речник

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш бачив повідомлення ЗМІ щодо указу президента РФ про спрощення процедури надання російського громадянства жителям тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях.

Про це у середу, 24 квітня, заявив на брифінгу в ООН речник Генерального секретаря Стефан Дюжаррік, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми вже бачили повідомлення у ЗМІ щодо цього. Наша позиція щодо України не змінилася. Як ви знаєте, вона продиктована відповідною резолюцією Генеральної асамблеї ООН щодо територіальної цілісності України”, - зазначив Дюжаррік, відповідаючи на запитання про те, як Генсек розцінює указ Путіна.

Читайте також: Указ Путіна про паспорти РФ на Донбасі ускладнить переговори для Зеленського – FT

На уточнення кореспондента Укрінформу про те, що це не просто повідомлення ЗМІ, а оприлюднений на сайті Кремля офіційний документ, що ставить під загрозу Мінський процес, речник Генсека зазначив лише, що “матиме більше інформації пізніше сьогодні і повідомить”.

Президент РФ Володимир Путін 24 квітня підписав указ, згідно з яким мешканці окремих районів Донецької і Луганської областей мають право звернутися із заявами про прийняття у громадянство РФ за спрощеною процедурою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-