У команді Зеленського відреагували на указ Путіна про видачу паспортів жителям Донбасу

У команді Зеленського відреагували на указ Путіна про видачу паспортів жителям Донбасу

Укрінформ
Указом про видачу російських паспортів українцям, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, Росія визнала свою відповідальність як держава-окупант.

Про це йдеться у заяві на сторінці команди Зеленського у Facebook.

“Указом про видачу російських паспортів громадянам України, які перебувають на тимчасово не підконтрольних нашій державі територіях, Російська Федерація визнала свою відповідальність у якості держави-окупанта”, - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що “ці дії є ще одним наочним підтвердженням для світової спільноти справжньої ролі Росії, як держави-агресора, яка веде проти України війну”.

“На жаль, цей указ не наближає нас до вирішення основної мети — припинення вогню”, - зазначається у повідомленні.

Уточнюється, що незважаючи на це, “Україна буде робити все від неї залежне, аби захистити, надати належну допомогу та забезпечити права своїх громадян, які вимушені перебувати на окупованих територіях”.

“Україна також розраховує на підтримку міжнародної спільноти у питанні захисту інтересів, прав та свобод українських громадян на тимчасово окупованих територіях, та розраховує на посилення дипломатичного і санкційного тиску на РФ. Донбас — це Україна”, - відзначається у повідомленні.

Підкреслюється, що одним з пріоритетів Володимира Зеленського буде “розв‘язання нагальних життєвих проблем переселенців та розширення можливостей для підтримки зв`язків з громадянами України на окупованих територіях, комплекс заходів задля припинення війни та деокупації наших територій”.

Читайте також: Указ Путіна про паспорти РФ на Донбасі ускладнить переговори для Зеленського – FT

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 24 квітня підписав указ, згідно з яким мешканці окремих районів Донецької і Луганської областей мають право звернутися із заявами про прийняття у громадянство РФ за спрощеною процедурою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-