Україна в ТКГ засудила рішення Путіна щодо паспортів для “Л/ДНР”

Україна в ТКГ засудила рішення Путіна щодо паспортів для “Л/ДНР”

Укрінформ
Українська сторона у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу жорстко засудила рішення президента РФ Володимира Путіна про видачу російських паспортів жителям окупованих територій ОРДЛО.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

“Тривожні новини з Мінська, де сьогодні проходять ТКГ і робочі групи. Українська сторона, Євген Марчук (представник України в ТКГ — ред.) жорстко засудила рішення Путіна про видачу російських паспортів жителям окупованих територій ОРДЛО”, - написала вона.

За словами Геращенко, Україна розцінює це рішення Путіна як одноосібне порушення з боку РФ Мінських угод, домовленостей в “нормандському форматі” і норм міжнародного права, як спробу Кремля легітимізації псевдореспублік.

Читайте також: Путін створює привід офіційно застосувати армію проти України - Турчинов

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін підписав 24 квітня указ, згідно з яким жителі окупованих Росією районів Донецької і Луганської областей мають право звернутися із заявами про прийом у громадянство РФ за спрощеною процедурою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-