МЕРТ захищатиме українських туристів від затримок рейсів

МЕРТ захищатиме українських туристів від затримок рейсів

Укрінформ
У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі пообіцяли застосувати всі можливі законні механізми, щоб захистити українських туристів від тривалих очікувань рейсів в аеропортах.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку за підсумками наради з туроператорами та авіаперевізниками. 

"У 2019 році будуть залучені всі можливі законні механізми, щоб захистити українських туристів. Людина, яка вилітає на відпочинок, має отримувати належний рівень послуг, а не чекати в жахливих умовах декілька діб на свій рейс в аеропорту. Туроператори й авіакомпанії мають розв'язувати спірні питання між собою, при цьому забезпечуючи комфорт своїм клієнтам-туристам", – сказав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Михайло Тітарчук.

У міністерстві закликали не збільшувати штучно кількість рейсів, якщо туроператори не впевнені в можливості їхнього виконання.

Читайте також: МЗС попереджає про можливі форс-мажори в міжнародних аеропортах в сезон відпусток

У свою чергу Мінекономрозвитку напрацьовує дієві механізми для захисту українських туристів і разом з Міністерством інфраструктури та Державною авіаційною службою проводить консультації щодо вжиття заходів, які б допомогли під час літнього туристичного сезону 2019 року не допустити повторення минулорічних ситуацій із затримками чартерних рейсів.

Як повідомляв Укрінформ, у 2018 році до туроператорів було застосовано штрафні санкції на суму 1,9 млн грн та анульовано 3 туроператорські ліцензії.

Влітку 2018 року траплялися випадки, коли українці застрягали в різних аеропортах світу й не могли повернутися додому з відпусток через проблеми з авіарейсами, туроператорами й перевізниками. А на початку квітня 2019 року майже 400 українських туристів на кілька годин затримались в аеропорті єгипетського Шарм-ель-Шейху і українському "Борисполі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-