Комітет ВР розглядає фінальну версію мовного законопроекту в закритому режимі

Комітет ВР розглядає фінальну версію мовного законопроекту в закритому режимі

Укрінформ
Засідання Комітету ВР, на якому в середу мають узгодити позиції фракцій щодо положень мовного законопроекту, відбувається у закритому режимі.

Про це Укрінформу в коментарі повідомив голова комітету Микола Княжицький.

"Ми будемо (на засіданні комітету – ред.) обговорювати побажання до цього документу, який завтра фіналізуємо під час голосування. В принципі засідання не буде відкритим тому, що там будуть керівники фракцій", - сказав Княжицький.

Водночас на запитання чи зможуть представники засобів масової інформації все ж бути присутніми на засіданні комітету, політик сказав, що можливо члени комітету проведуть і відкриту частину.

"Може ми потім проведемо відкриту частину – нам треба з керівниками фракцій порадитися", - уточнив він.

При цьому Княжицький додав, що чекати на спілкування представників комітету з журналістами в рамках засідання не обов’язково: "Ми в загальних рисах усе обговоримо і завтра в залі представимо".

Попередньо засідання профільного комітету анонсувалося як публічний захід, який мав відбутися о 14.30 з кабінетів № 5 на третьому поверсі Верховної Ради. Однак станом на вказаний в анонсі час засідання так і не розпочалося. Згодом поінформовані джерела в комітеті зазначили Укрінформу, що така зустріч може відбуватися у кабінеті Голови Верховної Ради Андрія Парубія за участю голови профільного комітету Миколи Княжицького та голів депутатських фракцій. Однак в апараті ВР такої інформації не підтвердили. Відтак місце проведення комітету залишається невідомим, ймовірно засідання таки відбувається в закритому режимі без участі ЗМІ.

Читайте також: Рада розглянула 99% "мовних" поправок і закрилась

Як повідомлялося, засідання Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності, на якому планують фіналізувати текст законопроекту про мову, відбудеться у середу, 24 квітня, о 14:30 на третьому поверсі кулуарів парламенту та проходитиме публічно.

Верховна Рада 28 лютого розпочала розгляд у другому читанні законопроекту про мову, до якого було подано понад 2 тисячі поправок.

У першому читанні "мовний" законопроект було ухвалено 4 жовтня 2018 року.

Документом пропонується, зокрема, створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-