Поки невідомо, скільки ще працюватиме нинішня Рада - депутат Ємець

Поки невідомо, скільки ще працюватиме нинішня Рада - депутат Ємець

Укрінформ
Повноваження Верховної Ради поточного скликання, згідно із законом, закінчуються у день відкриття першого засідання парламенту нового скликання, яке скликається не пізніше як на третій день після офіційного оголошення про обрання конституційної більшості депутатів.

Про це написав народний депутат від фракції “Народний фронт”, перший заступник голови Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя на своїй сторінці у Facebook.

“А оскільки повноваження ВРУ припиняються у день відкриття першого засідання ВРУ нового скликання (ст.90 Конституції), то і коли закінчаться повноваження минулого скликання, теж нікому невідомо”, - зазначив він.

За словами народного депутата, закон про вибори народних депутатів визначає, що чергові вибори відбудуться 27 жовтня, після чого ЦВК офіційно оголошує результати та реєструє депутатів.

Читайте також: Депутат Писаренко запевняє, що ініціатива з відставкою Парубія не через вибори

Ємець підкреслив, що згідно зі ст. 15 Регламенту ВР, перше засідання, перед яким складають присягу новообрані депутати, скликається не пізніше як на 30-ий день після офіційного оголошення про обрання 2/3 конституційної більшості депутатів.

У цьому зв’язку Ємець наголосив, що встановити конкретну дату, коли саме наступна Рада 9-го скликання проведе перше засідання, де новообрані депутати складуть присягу, “просто неможливо”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-