Депутат Писаренко запевняє, що ініціатива з відставкою Парубія не через вибори

Депутат Писаренко запевняє, що ініціатива з відставкою Парубія не через вибори

Укрінформ
Член депутатської групи "Відродження" Валерій Писаренко, який ініціював збір підписів за відкликання Андрія Парубія з посади Голови ВР, заявив, що це зумовлено бажанням змінити порядок денний Верховної Ради

Про це він сказав журналістам в кулуарах парламенту в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Спікера ніхто не виганяє. Ми пропонуємо, щоб Рада визначилася з тим, щоб сьогодні відкликати спікера зі своєї посади. Ми започаткували процес, збираємо 150 підписів... підписання відкрито. В секретаріаті групи "Відродження" лежать всі документи підписані, і ми очікуємо набирати 150 голосів задля того, щоб це питання внести на голосування у Верховну Раду. Сьогодні ще цифру (хто залишив підписи - ред.) не знаю, щойно приїхав з Харкова і зайшов у Верховну Раду", - розповів Писаренко.

Депутат побіцяв показати підписи в четвер.

За його словами, причина ініціативи - бажання змінити порядок денний Верховної Ради.

"Хочу нагадати, що спікер був призначений коаліцією, яка формувалася ще 5 років тому, і на сьогодні нам здається, що потрібно змінити порядок денний Верховної Ради і, звісно, змінити керівництво Верховної Ради", - зазначив Писаренко.

Він додав, що законопроекти, які зараз пропонує ВР, не об'єднують, а роз'єднують людей, і зазначив, що наступний спікер парламенту має дуже добре знатися на регламенті і не бути політичною фігурою.

Нардеп також сказав, що ініціатива "жодного стосунку не має ані до команди Володимира Зеленського, ані до того, що вони будуть робити після виборів", і наголосив, що не є представником команди Зеленського.

Він зазначив, що ініціатива не пов'язана з питанням дострокового припинення повноважень Ради, що є компетенцію президента, але переконаний, що парламент повинен достроково піти на вибори.

"Коли ми говоримо про те, щоб відкликати спікера парламенту зі своєї посади, ми зовсім не говоримо про дострокові вибори. Це різні питання", - сказав парламентарій.

Він також прокоментував інформацію, що ця ініціатива нібито має на меті не допустити підписання закону про мову.

Читайте також: Комітет Ради сьогодні розгляне фінальну версію мовного законопроекту

"Мої колеги говорили, що це питання якось пов'язане з законом про мову. Закон про мову - це взагалі третє питання, і до нього взагалі у нас окреме ставлення, ми про це говоримо щодня під час обговорення цього законопроекту в сесійній залі", - сказав Писаренко.

Він додав, що пропонував направити закон про мову на повторне друге читання.

Як повідомляв Укрінформ, народний депутат із групи "Партія "Відродження" Валерій Писаренко розпочав збір підписів за відставку Голови Верховної Ради Андрія Парубія.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій у середу заявив, що поставить на голосування питання про своє звільнення з посади відразу після того, як підпише закон "Про функціонування української мови як державної" і будуть зібрані підписи за його відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-