Кремль спробує нав'язати команді нового Президента власний порядок денний  - експерт

Кремль спробує нав'язати команді нового Президента власний порядок денний - експерт

Укрінформ
Команда нового Президента зіткнеться із загрозою того, що Кремль активно нав'язуватиме їй власний порядок денний у двосторонніх відносинах.

Про це заявив виконавчий директор Інституту світової політики Євген Магда під час експертної дискусії у Києві "Зовнішня політика України - план п'ятирічки", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Основоположною лінією зовнішньої політики України має бути факт усвідомлення, що саме Україна є найбільш очевидним конкурентом Росії щонайменше на пострадянському просторі. І успіх демократичної країни для багатох країн пострадянського простору є вагомим і помітним. І тому в цьому контексті нам доведеться вибудовувати відносини не лише з РФ, а й з іншими пострадянськими країнами", - зазначив Магда.

Також він зауважив, що існує також і загроза того, що Кремль нав'язуватиме "власний порядок денний двосторонніх відносин новому керівництву України" і, на думку експерта, передусім це розгортатиметься в інформаційному полі.

Водночас, на думку заступника директора Інституту світової політики Миколи Бєлєскова, ще одним важливим завданням нового Президента стане практичне наповнення стратегічного партнерства із США.

"Якщо ми говоримо про українсько-американські відносини, то зрозуміло, що завдання,яке перед нами стоїть, - це практичне наповнення стратегічного партнерства", - заявив він.

Читайте також: РФ хоче повернути Україну в лоно "русского міра", поки Путін при владі - експерт

Експерт зауважив, що головним викликом у двосторонніх відносинах із США та країнами ЄС є створення порядку денного, "який би існував незалежно від українсько-російського конфлікту".

"Стосовно України-НАТО: якщо сформулювати це в парадигмі "основне завдання", то це - продовження євроатлантичного курсу", - додав Бєлєсков.

Основний ризик на думку експерта, - це "потужна академічна дискусія" в США щодо припинення "політики розширення НАТО", яку в Україні "вперто" ігнорують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-