НАБУ завершило службове розслідування у справі Укроборонпрому

НАБУ завершило службове розслідування у справі Укроборонпрому

Укрінформ
Службове розслідування за фактами, викладеними у розслідуванні журналістів Bihus.info стосовно працівників Національного антикорупційного бюро України, завершено.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро України (УВК) завершило розслідування фактів можливих неправомірних дій працівників НАБУ, відомості про які містить листування, оприлюднене в сюжеті програми Bihus.info", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що висновки розслідування надані Дисциплінарній комісії, яка прийматиме рішення щодо наявності в діях співробітника НАБУ складу дисциплінарного проступку.

У відомстві нагадали, що це службове розслідування УВК НАБУ розпочало 5 березня за ініціативи першого заступника директора НАБУ Гізо Углави.

Уточнюється, що на час його проведення директор Бюро Артем Ситник відсторонив від виконання посадових обов’язків трьох співробітників НАБУ, згаданих у листуванні, оприлюдненому журналістами, а саме: керівника Головного підрозділу детективів та двох детективів цього ж підрозділу.

"Про результати службового розслідування УВК також поінформує Державне бюро розслідувань та Національне агентство з питань запобігання корупції", - наголосили у НАБУ.

Крім того, у відомстві додали, що службове розслідування здійснювали п'ятеро детективів УВК, які, серед іншого, провели 23 опитувань, в тому числі колишніх співробітників НАБУ, що дозволило відтворити події дворічної давнини. “Опрацьовано великий обсяг документів: матеріали службового розслідування - понад 1000 аркушів”, - підкреслюється в повідомленні. Зокрема, під час службового розслідування перевірялося: листування НАБУ з ДК «Укроборонпром» та компанії Оптимумспецдеталь» стосовно останньої; приховування матеріалів листування; можливе розголошення працівниками НАБУ даних листування стороннім особам; можливе отримання подарунків; можливі неправомірні дій під час розслідування справи щодо ПАТ «Укрзалізниці», наголосили в НАБУ.

Як повідомлялося, розслідування журналістів Bihus.іnfo стосувалось зловживання та корупції під час закупівель державним концерном "Укроборонпром" деталей до військової техніки через посередника "Оптимумспецдеталь".

11 березня у четвертій частині розслідування Bihus.info йшлося про те, що працівники Служби безпеки, Військової прокуратури, ДФС і НАБУ допомагали засновнику ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрію Рогозі закривати справи і розв'язувати проблемні питання.

У розпорядженні журналістів опинилася телефонна переписка, у якій йдеться, що власник ТОВ "Оптимумспецдеталь" Андрій Рогоза і його партнер Віталій Жуков нібито давали хабарі правоохоронцям за закриття кримінальних справ. Зокрема, у листуванні згадуються кілька співробітників НАБУ, а також чоловік, якого називають позаштатним агентом НАБУ, - Євген Шевченко.

Читайте також: Обшуки НАБУ проходять у справі про розкрадання в Укроборонпромі - ГПУ

Зазначалося, що в НАБУ, серед іншого, видали ТОВ "Оптимумспецдеталь" довідку, у якій йшлося, що детективи відомства не включали підприємство до переліку з ознакою фіктивності.

Після виходу даного сюжету в НАБУ заявили, що розпочали службове розслідування за озвученими фактами.

Разом з тим Державне бюро розслідувань у вівторок, 23 квітня, проводить обшуки в НАБУу справі щодо розкрадання в «Укроборонпромі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-