Волкер заявляє, що підтримує прямий діалог Зеленського і Путіна

Волкер заявляє, що підтримує прямий діалог Зеленського і Путіна

Укрінформ
Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявляє, що підтримує прямий діалог переможця президентських виборів в Україні Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

Про це він сказав в інтерв'ю програмі NewsHour для американської служби суспільного мовлення PBS.

"Я думаю, те, що він (Зеленський - ред.) сказав про конфлікт і про свій підхід, є наразі абсолютно правильним. Він твердо підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Він хоче повернути землі. Він не збирається відступати від цього. Для України і Росії важливо мати безпосередні обговорення, і тому, я думаю, що його бажання розмовляти з Путіним - це правильна справа, а не погана", - заявив Волкер.

За його словами, перемога Зеленського на виборах в Україні може створити нову можливість для діалогу з главою РФ.

Читайте також: Волкер подякував Порошенку за відданість демократії

"Будемо сподіватися, що це так, оскільки це новий президент, просто можливість для нового старту з діалогом, хоча позиція Росії щодо вторгнення і окупації території є дійсно тим, що потребує зміни", - зазначив Волкер.

Як повідомлялося, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів. За результатами опрацьованих ЦВК понад 99% електронних протоколів, Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів виборців, Петро Порошенко - 24,46% голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-