Рішення суду призупинити перейменування УПЦ МП є абсурдом - Парубій

Рішення суду призупинити перейменування УПЦ МП є абсурдом - Парубій

Укрінформ
Верховна Рада готова довести в суді правомірність ухвалення закону щодо перейменування Української православної церкви Московського патріархату.

Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій у програмі "Свобода слова" в ефірі телеканалу ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішнє рішення окружного суду - це, звичайно, абсурд. Але я наголошую: не закон скасовано - він діє, він був прийнятий Верховною Радою, - це постанову призупинено. І у нас достатньо сильний юридичний відділ, щоб довести у будь-якому суді, котрий буде діяти безсторонньо, а не на замовлення, що ті закони прийнято відповідно до чинної Конституції, і вони будуть діяти", - зазначив Парубій.

Читайте також: Окружний адмінсуд Києва призупинив перейменування УПЦ (МП)

Як повідомляв Укрінформ, 22 квітня Окружний адмінсуд Києва задовольнив позов про скасування наказу Мінкульту, відповідно до якого Київська митрополія УПЦ МП та низка релігійних організацій повинні внести зміни до своєї офіційної назви.

18 січня до Конституційного Суду надійшло подання 49 народних депутатів щодо відповідності Конституції Закону “Про внесення зміни до статті 12 Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” щодо назви релігійних організацій (об’єднань), які входять до структури (є частиною) релігійної організації (об’єднання), керівний центр (управління) якої знаходиться за межами України в державі, яка законом визнана такою, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України”.

Відповідний закон ухвалено 10 грудня 2018 року. Він зобов'язує УПЦ МП указати у назві належність до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-