Комаровський каже, що не планує очолити МОЗ

Комаровський каже, що не планує очолити МОЗ

Укрінформ
Експерт у сфері охорони здоров'я в команді Володимира Зеленського, відомий лікар і телеведучий Євген Комаровський не планує ставати міністром охорони здоров'я.
Про це він повідомив в Facebook.

«Кандидат у Президенти України Володимир Зеленський, з яким у нас 10 років добрих дружніх стосунків, попросив мене бути його радником в області медицини. Я погодився ... Бути міністром не планую. Планую давати поради й відповідати на питання у рамках моєї компетенції. Залишаюся дитячим лікарем», - зазначив він.

Читайте також: Данилюк не підтверджує, що йому пропонували крісло глави МЗС після виборів

Як повідомляв Укрінформ, 18 квітня у ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1 + 1» Комаровський заявив, що проблеми охорони здоров'я в Україні становлять загрозу національній безпеці. «Я бачу дві такі загрози зараз, і мене обурює те, що вони залишилися за межами президентської кампанії. Я б всю країну обвішав плакатами «Кір, дифтерія, поліомієліт - думай!». Сто тисяч громадян нашої країни захворіло на кір. З приводу вакцинації потрібно було скликати РНБО ще п'ять років тому - цього не було зроблено», - сказав Комаровський. Другою загрозою для системи охорони здоров'я України, за його словами, є значний дефіцит медичних кадрів.

У свою чергу, у Міністерстві охорони здоров'я України спростували фейки про ситуацію в медичній галузі України, озвучені Комаровським, заявивши, що близько 100 000 осіб захворіли в Україні за весь період з початку спалаху восени в 2017 році. Там підкреслили, що вакцинація насправді є питанням національної безпеки, особливо в умовах спалаху кору. У міністерстві також нагадали, що з серпня 2017 року працює Оперативний штаб МОЗ України з реагування на ситуацію з поширення кору в Україні, а регіони країни повністю забезпечені якісними та ефективними вакцинами.

У відомстві також зазначили, що теза, ніби в Україні є дефіцит лікарів, не має жодних підстав. В Україні близько 186 тисяч лікарів, і ця цифра істотно не змінюється вже кілька останніх років, заявили у Міністерстві охорони здоров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-