До парламентських виборів можуть відкрити додаткові дільниці за кордоном

До парламентських виборів можуть відкрити додаткові дільниці за кордоном

Укрінформ
Офіс Уповноваженого ВР із прав людини рекомендуватиме відкрити додаткові виборчі дільниці на території закордонного виборчого округу.

Про це сказала Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова на брифінгу щодо моніторингу дотримання виборчих прав громадян під час виборів Президента України, який відбувся в Укрінформі.

«На сьогодні зафіксовано перевантаження кількості виборців за кордоном. Наприклад, у Молдові – 52 тисячі виборців, у Варшаві – 25 тисяч, у Кракові – 15 тисяч… Люди скаржаться на те, що протягом кількох годин стоять у чергах, аби реалізувати своє виборче право. І тому ми, безумовно, рекомендуватимемо відкрити нові додаткові виборчі дільниці на території закордонного виборчого округу шляхом оренди придатних для голосування приміщень. Тому що активність дуже висока, але не всі можуть реалізувати свої права», – пояснила Денісова.

Читайте також: Денісова каже, що на дільницях у зоні ООС порушень немає

Водночас вона нагадала, що голосування під час другого туру виборів Президента України відбувається у 72 країнах світу: там працює 101 дільниця. За словами Денісової, в Державному реєстрі виборців на сьогодні зареєстровано 530 тисяч громадян України, які можуть брати учать у голосуванні.

Наступні  вибори в Україні заплановані на жовтень 2019 року. Українці обиратимуть депутатів Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-