Заява Росії про повне припинення співпраці з НАТО є фейком — Пристайко

Заява Росії про повне припинення співпраці з НАТО є фейком — Пристайко

Укрінформ
Заява Росії про «повне припинення» співробітництва з НАТО у військовій та у цивільній сферах, озвучена МЗС РФ 15 квітня, є лише черговим пропагандистським фейком.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив глава Місії України при НАТО посол Вадим Пристайко.

«Припинення співробітництва Росії з НАТО відбулося не в цей понеділок, а з нападом на Україну. Загальновідомо, що 1 квітня 2014 року союзники одностайно відмовилися від будь-якої практичної співпраці з Росією як із ненадійним партнером у відповідь на захоплення Криму. Проте Альянс зберіг із Росією діалог на політичному рівні, що дає змогу постійно вимагати від Москви припинення війни і звільнення українських земель. Згадана заява російського МЗС, як і всі попередні такого роду, є фейком «для внутрішнього використання», щоб відволікти увагу російського населення від економічних проблем», - зауважив Пристайко.

Читайте також: НАТО не вимагає від країн-кандидатів проведення референдуму щодо членства — Пристайко

Він наголосив, що позиція НАТО у відносинах з Росією є сталою та базується на двох головних принципах: з одного боку – стримування й оборона, з іншого – підтримування хоча б мінімального діалогу для уникнення випадкових інцидентів у військовій сфері, які можуть призвести до катастрофічних наслідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-