Уряд у середу планує затвердити правила позначення небезпек, повʼязаних із мінами

Уряд у середу планує затвердити правила позначення небезпек, повʼязаних із мінами

Укрінформ
Кабмін у середу може схвалити проект постанови про затвердження правил позначення небезпек, пов'язаних із мінами та вибухонебезпечними предметами ― наслідками війни.
Як зазначено у порядку денному засідання, оприлюдненому на Урядовому порталі, доповідатиме це питання міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін має презентувати колегам проект постанови КМУ про упорядкування здійснення компенсаційних виплат в іноземній валюті та оплати інших витрат працівникам дипломатичної служби України, направленим у довготермінове відрядження. Міністр освіти і науки Лілія Гриневич доповідатиме про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері загальної середньої освіти та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою якості освіти. За її ініціативи може бути розглянуто питання щодо врегулювання умов оплати праці працівників дирекції Національного фонду досліджень України.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик запропонує утворити державні підприємства “Гарантований покупець” та “Оператор ринку”.

У порядку денному - зміни до перспективних планів формування низки територіальних громад.

Урядовці планують змінити положення про Державне агентство рибного господарства України, а також врегулювання деякі питання діяльності акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України”.

Читайте також: Кабмін закумулює на дороги 55 мільярдів

Учасники засідання також мають погодити законопроекти щодо змін до законодавства щодо захисту прав територіальних громад в об'єднання, змін до Закону “Про географічні назви”, а також про ратифікацію угоди про вільну торгівлю з урядом Держави Ізраїль. Найближчим часом вони будуть передані на розгляд Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-