Проєвропейська більшість в Раді збережеться - Парубій

Проєвропейська більшість в Раді збережеться - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що в парламенті збережеться проєвропейська більшість за будь-яких обставин, хто б не став Президентом.

Про це Парубій сказав в інтерв'ю програмі Drozdov на телеканалі ZIK, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я не сумніваюся, що, власне, державна більшість, проукраїнська, проєвропейська більшість у парламенті збережеться за будь-яких обставин, хто б не був обраний Президентом. І ключові питання, які стосуються безпеки країни, гуманітарних питань, питань зовнішньополітичного вибору й оборони будуть прийматися парламентом так, як приймалися до того", - наголосив Парубій.

Він додав, що впевнений у високому рівні відповідальності людей.

Голова ВР висловив своє бачення щодо того, які повноваження повинен мати Президент, а які - уряд і парламент.

Читайте також: Парубій розповів, як працюватиме Рада після виборів

"Моє глибоке переконання, що всі питання економічні, соціальні, розвитку, реформування мають бути в парламенті і в уряді. Але питання безпеки і закордонних справ - ті, які по Конституції мають бути прерогативою Президента, особливо в час ведення воєнних дій, я вважаю, мають бути в руках Президента. Те, що потребує просто негайних рішень у випадку агресії, яка йде супроти України", - сказав Парубій.

Також, на думку спікера, роль Верховної Ради та її контрольні функції мають бути посилені. На його переконання, ВР має ухвалити закони про тимчасові слідчі комісії, про реформу парламенту і розподіл комітетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-