Ми продовжимо судові процеси проти Росії - Порошенко

Ми продовжимо судові процеси проти Росії - Порошенко

Укрінформ
Україна має продовжити розпочаті у міжнародних арбітражах справи проти РФ, навіть якщо хтось спробує перестати називати її країною-агресором.

Про це в ефірі "Свободи слова" сказав Президент Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжимо ці справи (судові процеси у міжнародних арбітражах проти РФ - ред.), навіть якщо хтось зробить спробу зняти відповідальність із країни-агресора, скаже, що це не країна-агресор, а хтось, хто просто допоміг "трохи пересунути кордон". Це не державотворча позиція", - зазначив Порошенко.

Він укотре закликав Володимира Зеленського взяти участь у дебатах та відповісти, у тому числі, на зазначене питання.

"Мене не цікавить позиція штаба кандидата у президенти. Ми обираємо не штаб, ми обираємо не радників, а Президента. І Президента з надзвичайно важливими повноваженнями: безпека, оборона, зовнішня політика, захист конституційних прав і свобод громадян, міжнародна коаліція на захист України. Наш народ має право знати, яка позиція кандидата у президенти з ключових питань. Куди ми рухаємося - у Європу чи назад у Радянський Союз?", - наголосив Порошенко.

Читайте також: Президент розповів про платформу ООН для деокупації Криму

Він також нагадав про ряд справ, які розглядаються у міжнародних арбітражах.

"У міжнародних судах розглядаються справи по притягненню Росії до відповідальності за расову дискримінацію у Криму кримських татар і українців, міжнародний трибунал за збиття "Боїнга" МН17, за порушення прав українських інвесторів на території Криму і Донбасу та багато інших справ - у координації уряду, парламенту, міністерств", - підсумував Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-