Таран авто посла України: поліція Лондона не розглядає версію теракту

Таран авто посла України: поліція Лондона не розглядає версію теракту

Укрінформ
Поліція арештувала чоловіка, який в суботу протаранив автомобіль посла України біля будівлі диппредставництва у Лондоні, версія теракту не розглядається.

Про це повідомляє сайт Лондонської поліції.

"Інцидент не розглядається як такий, що пов'язаний з тероризмом", - заявили у поліції.

Там повідомили, що "чоловік, віком близько 40 років, був заарештований за підозрою у замаху на вбивство офіцерів поліції та нанесенні шкоди".

Зазначається, що поліцейські, які прибули на місце інциденту, побачили, як водій автомобіля таранив інші автівки, припарковані біля будівлі посольства України в Голланд-парку. Помітивши правоохоронців, водій також почав їхати на них, з огляду на що було застосовано зброю для зупинення автомобіля.

Згідно з заявою поліції, водій поранень не отримав, наразі він утримується у в’язниці центрального поліцейського відділку Лондона. про його особу не повідомляється.

Розслідування триває.

Читайте також: У Лондоні арештували підозрюваного у наїзді на авто посла України

Згідно з публікаціями у британських ЗМІ, перед тим, як протаранити автомобіль українського посла чоловік близько 2 годин гучно транслював українську музику зі свого автомобіля Mercedes, що, як зазначають очевидці, "було в знак такого собі протесту проти посольства".

Раніше у посольстві України у Великій Британії повідомили, що близько 10 ранку у суботу, 13 квітня, службовий автомобіль посла України в Об’єднаному королівстві, припаркований навпроти будівлі посольства, був навмисно протаранений. Була негайно викликана поліція, якій вдалося заблокувати машину нападника. Однак попри дії правоохоронців зловмисник вдарив автомобіль посла ще раз. У відповідь поліція була вимушена відкрити вогонь по автомобілю нападника та затримати його.

У посольстві додали, що ніхто зі співробітників дипмісії унаслідок інциденту не постраждав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-