Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Тест на наркозалежність. Обов’язкова вимога до держслужбовців і політиків

Тест на наркозалежність. Обов’язкова вимога до держслужбовців і політиків

Блоги
Укрінформ
Хто не пройшов тестування, не має права на роботу

О!! "Європейська конвенція з прав людини гарантує кожному право на приватність, окрім як "в інтересах національної безпеки, громадської безпеки або економічного добробуту країни, для запобігання безладдям і злочинам, для захисту здоров'я і моралі, або для захисту прав і свобод інших".

Тобто, якщо це питання національної чи громадської безпеки, то і державні службовці, і політики можуть бути поставлені перед вимогою обов'язкових аналізів на наркозалежність.

Багато урядових установ США, Великобританії, Франції та більшості країн ЄС вимагають тестування на наркотики перед працевлаштуванням на роботу на державній службі, включаючи будівництво та обслуговування доріг, роботу в усіх правоохоронних органах та соціальних службах.

Державні службовці не можуть виконувати жодні свої робочі обов'язки, доки роботодавець не отримає підтвердження, що особа пройшла текст на наркотики.

При цьому, кандидат на посаду державної служби, який відмовляється пройти тест на наркотики, не має права на роботу в уряді й може бути позбавлений можливості повторного тестування пізніше".

Олександр Палій

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-