Вибори в Україні відображають глобальні тенденції – The Hill

Вибори в Україні відображають глобальні тенденції – The Hill

Укрінформ
Високі рейтинги коміка без політичного досвіду в Україні проти досвідченого президента держави відображають світову тенденцію, де люди симпатизують більше вільнодумним підходам, ніж збереженню світового порядку.

Про це пише в публікації видання The Hill екс-стратег з питань комунікацій Білого дому, старший науковий співробітник Американської ради зовнішньої політики Лоренс Хаас.

"Президентські вибори в Україні, у яких популярний комік без політичного досвіду, за прогнозами, перемагає досвідченого нинішнього президента з великим багажем досвіду, відображає глобальні тенденції, які продовжують струшувати світовий порядок", - зауважує експерт.

По всьому світу економічна стагнація, імміграція та інші проблеми викликають відразу до традиційної політики, посилюють привабливість в очах виборців кандидатів, які пропонують свіже обличчя та новий підхід – навіть якщо (або особливо якщо) кандидати є новачками, а їхній порядок денний – розпливчастим.

"Питання полягає в тому, чи пристосуються колись лідери-початківці до післявоєнного порядку (в США, Україні чи будь-де), який служив світу останні три чверті століття, або ж цей порядок стане жертвою вільнодумних підходів, які обіцяють нові лідери, а виборці все більше хочуть спробувати?"- зауважує Хаас.

Це своєчасне запитання, оскільки рівень свободи й демократії знижується в усьому світі. Як приклад, Вашингтон охолоджує відносини із західними союзниками та уникає багатосторонніх торгових можливостей, Пекін просуває авторитарну альтернативу свободі під проводом США. Китай і Росія тісніше взаємодіють у боротьбі проти США, посилюється загроза розповсюдження ядерної зброї та більшої дестабілізації світу.

Для України ж питання полягає в тому, чи зможе новий лідер переконати скептичний Захід: вжити обґрунтовані й ефективні заходи з подолання корупції, підвищення рівня життя в Україні, а також стримування Російської Федерації, резюмує американський аналітик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-