Прокурор Кулик зустрічався з оточенням Коломойського - Президент

Прокурор Кулик зустрічався з оточенням Коломойського - Президент

Укрінформ
Прокурор Генпрокуратури Костянтин Кулик перш ніж заявити про втручання Президента у розслідування справи про продаж групи компаній "Український Медіа Холдинг" зустрічався з юристами олігарха Ігоря Коломойського.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав у вечірньому ефірі телеканалу “1+1”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо інформацію, що під час поїздки в Ізраїль пан Кулик зустрічався з оточенням власника цього каналу пана Коломойського. І саме від нього пан Кулик отримав цей наказ, і саме там він прийняв рішення зрадити присязі. Після повернення у Київ пан Кулик вирішив полетіти у Відень, де зустрівся зі ще одним юристом Коломойського, там йому написали текст, із яким він прилетів до Києва" ,- сказав Порошенко.

Читайте також: ГПУ перевіряє прокурора, який "оголосив підозру" Гонтаревій і Ложкіну

На його переконання, Кулик виконує завдання Коломойського використати цю справу саме у виборчий період.

"Жодних правових підстав у діях Кулика не було, більше того, наскільки я розумію з рапорту, він виведений за межі слідчої групи", - зауважив глава держави.

Президент наголосив, що ніяких рішень або розмов із Куликом щодо розслідування чи стосовно певних осіб не було . "Я наголошую, для того щоб пред'явити підозру, треба допитати цих людей, зібрати докази, запросити цю людину з адвокатом, якщо маєш хоч якусь повагу до Кримінально-процесуального кодексу, та пред'явити підозру. Жодних проблем із тим точно немає - єдине, що треба, мати підстави", - підкреслив глава держави.

Він закликав прокурора йти в суд, якщо є докази, аби посадити злочинців у вʼязницю, а не оприлюднювати на телевізійних шоу перед виборами якісь матеріали, аби дискредитувати того чи іншого політика.

Як повідомлялося, прокурор Генеральної прокуратури Костянтин Кулик у четвер заявив, що у розслідування справи про продаж групи компаній "Український Медіа Холдинг" бізнесмену Сергію Курченку особисто втручалися президент Петро Порошенко, а також заступник голови АП Олексій Філатов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-