Береза вважає проросійську резолюцію у ПАРЄ нікчемною

Береза вважає проросійську резолюцію у ПАРЄ нікчемною

Укрінформ
В українській делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи вважають нікчемним проект резолюції, яким проросійське лобі намагається скасувати санкції та повернути російську делегацію до Асамблеї.

Про це заявив народний депутат України Борислав Береза, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Зараз ми бачимо, що цей документ взагалі вже ні на що не впливає. Більше того, він виключно заплутує проблему і її не вирішує. Це не дає можливості росіянам повернутися до ПАРЄ. Але і не дає нам посилити можливість впливу на членів Парламентської асамблеї, на яких накладаються санкції. Тому рішення буде нікчемним», - переконаний народний депутат.

Слід відзначити, що в кулуарах ПАРЄ Березі намагалася поставити запитання представниця російського пропагандистського телеканалу Ольга Скабєєва. На що народний депутат жорстко відповів, що не спілкуватиметься з російськими пропагандистами, доки Скабєєва не вибачиться за неприпустиму поведінку та брехню, що мали місце на попередній сесії ПАРЄ у січні.

Як повідомляв Укрінформ, ПАРЄ у середу проводить за терміновою процедурою дебати з обговорення доповіді, ухвалення якої має на меті спростити процедуру зняття санкцій з російської делегації в Асамблеї.

Впливовим прибічником скасування санкцій проти російської делегації у ПАРЄ є генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд. У своєму звіті про діяльність генсек РЄ пропонує черговий сценарій з повернення Росії до ПАРЄ, яка вже декілька років не заявляє свою делегацію до Асамблеї та не платить внески до бюджету РЄ через санкції, уведені у 2014 році після початку військової агресії проти України та порушення Москвою статуту і принципів Ради Європи та міжнародного права загалом.

Читайте також: "Повернення" росіян у ПАРЄ: Україна боротиметься за ключову правку до резолюції

Наприкінці травня Комітет міністрів Ради Європи розгляне питання про можливе позбавлення Росії репрезентативних прав в організації через несплату упродовж двох років членських внесків. На сьогодні, борг РФ перед Радою Європи становить 32 млн євро.

У Парламентській асамблеї Ради Європи у січні ц.р. представниця представниця пропагандистського телеканалу "Росія 1" телеведуча Ольга Скабєєва провокативно й агресивно намагалася втручатись у спілкування першого заступника Голови Верховної Ради Ірини Геращенко з українськими журналістами.

Це викликало обурення з боку деяких представників ЗМІ, а також народного депутата Борислава Берези, який фізично «прикривав» колегу по парламенту та заблокував доступ до Геращенко представників «групи підтримки» російського державного телеканалу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-