Геращенко закликала Папієва не жонглювати словами щодо «мовного законопроекту»

Геращенко закликала Папієва не жонглювати словами щодо «мовного законопроекту»

Укрінформ
У порядку денному весняної сесії Парламентської асамблеї Ради Європи немає жодного питання, яке б стосувалося законопроекту «Про забезпечення функціонування української мови як державної», та не було ухвалено жодної резолюції з цього приводу.

На цьому наголосила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у відповідь на слова народного депутата від фракції «Опозиційного блоку» Михайла Папієва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу попросити вас, пане Папієв, не жонглювати словами, бо у Страсбурзі під час нинішньої сесії ПАРЄ у порядку денному немає жодного питання щодо закону, який ми обговорюємо. Жодної резолюції на цю тему не приймалося ані вчора, ані сьогодні, і на завтра не заплановано», - зауважила Геращенко.

Водночас вона наголосила, що на полях сесії ПАРЄ відбуваються десятки додаткових заходів, де це питання могло б обговорюватися. У цьому зв'язку пеший віце-спікер закликала Папієва уточнити, на яких саме заходах порушувалося питання щодо мовного законопроекту.

Читайте також: Рада відкрилась, депутати продовжать розгляд мовного закону

Перед цим представник фракції «Опозиційного блоку» Папієв під час обговорення поправок до мовного законопроекту заявив, що напередодні у Страсбурзі нібито європейські парламентарії «висловилися про антиконституційність і антиєвропейськість цього закону і всі як один сказали, що він не має право на існування».

Як відомо, Верховна Рада 28 лютого розпочала розгляд у другому читанні законопроекту про мову, до якого було подано понад 2 тисячі поправок.

У першому читанні його ухвалено 4 жовтня 2018 року.

Документом пропонується, зокрема, створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-