Рада у вівторок повернеться до «мовного» законопроекту — залишилося 860 поправок

Рада у вівторок повернеться до «мовного» законопроекту — залишилося 860 поправок

Укрінформ
Верховна Рада у вівторок почне свою роботу з розгляду поправок до законопроекту № 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Про це під час засідання Погоджувальної ради у понеділок повідомила заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Парламент зараз розглядає у другому читанні проект законопроекту «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Наразі ми пройшли 1220 поправок і залишилося розглянути 862 поправки. У вівторок ми розпочнемо нашу роботу з розгляду поправок до законопроекту «Про забезпечення функціонування української мови як державної», - сказала Геращенко.

Водночас вона поінформувала, що порядком денним на пленарний тиждень передбачено розгляд блоку питань аграрної політики, інформатизації, паливно-енергетичного комплексу і ратифікації міжнародних договорів. Окрім того, перший віце-спікер наголосила, що актуальними також залишаються питання призначення виборів сільських і селищних голів.

Читайте також: Сюмар пояснила, чому в “мовному” законопроекті є 30-місячна адаптація для преси

Як повідомляв Укрінформ, у першому читанні Рада ухвалила цей законопроект 4 жовтня 2018 року. Підготовка «мовного» законопроекту до другого читання тривала близько чотирьох місяців. За цей час комітет ВР з питань культури та духовності опрацював понад дві тисячі поправок, які надійшли від народних депутатів.

Документом пропонується, зокрема, створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

У друге читання проекту закону парламентарії ввійшли 28 лютого. Голова ВР прогнозував, що розгляд поправок триватиме близько тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-