Для Словаччини дуже важливо бачити перспективи України в ЄС і НАТО - словацький експерт

Для Словаччини дуже важливо бачити перспективи України в ЄС і НАТО - словацький експерт

Укрінформ
Незалежно від результатів президентських виборів, Росія не має отримати можливість впливати на стратегічний європейський і євроатлантичний курс України.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю власному кореспондентові Укрінформу висловив словацький політолог, президент Інституту громадських проблем (м. Братислава) Григорій Месежніков.

«Незалежно від результатів президентських виборів в Україні, у Росії не повинна з'явитися надія і можливість змінити політику Києва, домогтися, щоб країна відійшла від європейського стратегічного курсу. Для Словаччини це дуже важливо - бачити перспективи України як члена Євросоюзу і НАТО », - зазначив політолог.

Він висловив упевненість, що зовнішньополітична позиція нового президента Словаччини Зузанни Чапутової дуже важлива і вигідна для України.

«Новий глава держави стане додатковою гарантією такої політики», - сказав Месежніков.

Читайте також: Порошенко заявив, що підпише річну програму партнерства з НАТО

Він зазначив, що в Словаччині також можна почути коментарі, які пов'язують перемогу Чапутової з успіхом у першому турі президентських виборів в Україні кандидата Володимира Зеленського. За словами політолога, головний акцент робиться на тому, що це люди з незаплямованою репутацією, раніше не пов'язані з політикою, залучають і консолідують виборців.

«Думаю, що це не зовсім коректне порівняння. З усією повагою до обох, хочу нагадати, що новий президент Словаччини все-таки суспільною політикою займається понад 15 років. Вона - ніякий не новачок. Чапутова має величезний досвід, пов'язаний з розвитком суспільства, за нею стоїть реальна публічна робота », - вважає Менсежніков.

На особисту думку експерта, він би відчував себе спокійніше в Центральній Європі, якби Президентом України був переобраний Петро Порошенко.

Як повідомлялося, 30 березня в Словаччині пройшов другий тур виборів президента. Новою главою держави стала громадський активіст, борець з корупцією Зузанна Чапутова.

21 квітня в Україні пройде повторне голосування на президентських виборах, в якому беруть участь нинішній Президент Порошенко і шоумен Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-