НАТО ввело в Чорне море шість кораблів

НАТО ввело в Чорне море шість кораблів

Фото
Укрінформ
Станом на 1 квітня в Чорному морі перебувають водночас шість фрегатів 2-ї Середземноморської групи НАТО (SNMG2). Експерти вважають таку численну присутність безпрецедентним фактом.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook головний редактор інформагентства Black Sea News Андрій Клименко.

"Моніторингова група "Майдану закордонних справ", "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень" та редакції BlackSeaNews.netповідомляє про безпрецедентний факт: на 1 квітня 2019 року в Чорному морі знаходяться водночас 6 фрегатів 2-ї Середземноморської групи НАТО (SNMG2)", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Помпео обговорив з іспанським колегою агресію Росії в Чорному морі

Як уточнив Клименко, напередодні вранці до Одеси зайшли фрегат Королівських ВМС Канади HMCS "Toronto" (FFH 333) і фрегат ВМС Іспанії ESPS "Santa Maria" (F-81). Трохи пізніше 1 квітня до грузинського порту Поті зайшли фрегат HNLMS Evertsen (Нідерланди), фрегат TCG Yildirim (Туреччина), фрегат BGS DRAZKI (Болгарія) і фрегат ROS Regele Ferdinand (Румунія).

Він також зауважив, що звичний склад з'єднання НАТО SNMG2 за роки його існування 4-8 фрегатів та 1 корабель постачання. "На сьогодні вперше маємо 12 (!) вимпелів (7 фрегатів, 4 корвети + плавбаза)", - додав Клименко.

За повідомленнями грузинських ЗМІ, пише Клименко, командувач з'єднанням контр-адмірал Будевейн Бутс сказав журналістам: "Те що, що Росія, використовуючи силу, змінила межі, для нас неприйнятно. І саме з урахуванням активної агресивності, яку здійснює Росія, ми збільшили своє представництво в Чорноморському регіоні. Наша мета - зміцнити відносини з Грузією. Ми і в минулому проводили навчання разом з морськими силами Грузії, і плануємо це і в майбутньому".

За словами контр-адмірала, кораблі НАТО залишаться в порту Поті до 4 квітня і разом з департаментом берегової охорони МВС Грузії візьмуть участь в морських навчаннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-