МЗС привітало продовження ще на рік мандату СММ ОБСЄ

МЗС привітало продовження ще на рік мандату СММ ОБСЄ

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вітає рішення Постійної Ради ОБСЄ про продовження мандату Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ ще на рік.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС.

"Україна підтримує подальше зміцнення СММ людськими ресурсами та технічними засобами з метою забезпечення ефективного спостереження за виконанням Мінських угод для мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, моніторингу та звітування в рамках свого мандату про ситуацію щодо подальшої мілітаризації Криму та обмеження свободи мореплавання в Азовському морі і Керченській протоці", - зазначили в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві вкотре закликали Російську Федерацію забезпечити безперешкодний доступ та свободу пересування спостерігачів Місії на території окупованих районів Донецької та Луганської областей, включаючи тимчасово неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону, а також окупованого Криму.

Читайте також: Мандат місії ОБСЄ в Україні продовжили ще на рік

Як повідомлялося, на звернення України 29 березня Постійна Рада ОБСЄ схвалила рішення про продовження на 12 місяців до 31 березня 2020 року мандату СММ в Україні, який поширюється на всю територію України у межах її міжнародно-визнаних кордонів, включаючи Автономну Республіку Крим та м. Севастополь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-